Skip to main content
Werken

Aan de Notendijk
in Beesd

Aan de Notendijk is een dagbestedingslocatie op het Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Midden in de natuur, tussen de perenbomen en walnotenbomen vind je de Walnoot.

Jouw werk

Op de Walnoot zijn er veel gevarieerde werkzaamheden. Denk hierbij aan: walnoten rapen en kraken, honing vullen, keramiek maken of werken in onze winkel.

Er is een winkel waar we lokale producten verkopen en de honing van de imker op ons terrein. Er is een grote gemeenschappelijke ruimte of een aparte werkruimte als je wat rustiger wilt werken.

Ook is er nog de Els, hier doen we voornamelijk productiewerk. Zo mutsen we de jampotjes van de Mariënwaerdt en werken we met haakjes en schroeven van Hermeta. Deze werkzaamheden zijn vaak veel hetzelfde en voor sommige mensen is dit juist heel fijn! In de lente en zomer staat de tuin vol in bloei en is daar altijd genoeg te doen. Er moet onkruid gewied worden, grasgemaaid en groenten planten en oogsten.

Samen en alleen

Aan de Notendijk is een werk en dagbestedingslocatie. Deelnemers beslissen zelf welke werkzaamheden ze willen doen. De meeste deelnemers kunnen zelfstandig aan het werk. Samen met de ondersteuners kijken we welk werk het beste bij jou past of hoe we het voor jouw werkzaam kunnen maken.

Er is geen haast of druk achter het werk, wat vandaag niet af komt, komt morgen wel.

Wat is er in de buurt?

Aan de Notendijk ligt op het landgoed de Marienwaerdt midden tussen de perenbomen, walnotenbomen en groene weilanden. Op ongeveer 10 minuten lopen ligt de dorpskern van Beesd. Hier heb je verschillende winkels. Ook heeft Beesd een treinstation. Je kunt vanaf daar op de fiets naar Aan de Notendijk fietsen.

Het ligt aan de Els, een weg waar veel gewandeld wordt in de lente en zomer. Genoeg te zien dus!

Dorp

natuur

error: Content is protected !!