Skip to main content
Wonen in Culemborg

Alles kan op
de Schapebloem

Jouw woning

De Schapebloem is een nieuw en modern gebouw met 25 complete appartementen, twee gezamenlijke woonkamers en een gezellige algemene ruimte. Er wonen 25 cliënten van alle leeftijden. Op het dakterras vind je een groentetuin, plantenkas en volière. Vanaf het dak kijk je zo op de kinderboerderij. Een rolstoel is geen probleem: er zijn geen drempels, de deuren zijn breed en er is een lift. De bewoners hebben zelf de kleuren uitgekozen van het gebouw en van de muren in hun eigen appartement.

Het gebouw is heel milieuvriendelijk, er wordt geen energie verspild: we hebben bijvoorbeeld zonnepanelen, driedubbel glas en vloerverwarming. 

Je kamer of appartement
Je appartement is ruim en licht. Je hebt een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en een eigen badkamer met toilet. Er is een aansluiting voor een wasmachine en droger. Elk appartement heeft een tuintje of balkon. De woningen aan de zonkant hebben een automatisch zonnescherm.

je eigen appartement

25 complete appartementen

Linnaeuslaan, Culemborg

Samen en alleen

Er is 24 uur per dag begeleiding, maar alles wat nog lukt, doe je zelf. Je hebt een eigen keukenblok, dus je kunt in je appartement koken en eten. Als het nodig is, helpt een begeleider of vrijwilliger je daarbij. Wil je liever samen koken en eten? Dat kan in een van de gezamenlijke ruimtes. In deze gezellige woonkamers met keuken, drinken de bewoners ook vaak samen koffie, kijken tv of doen een spelletje.

Je hebt een persoonlijk begeleider. Hij of zij bezoekt je op afspraak. Jullie spreken samen af welke ondersteuning of zorg je nodig hebt.

Heb je andere zorg nodig, nu of later, dan proberen we die te regelen. Als het nodig is, zorgen we voor een tillift of andere aanpassingen in je appartement.  Zo kun je zo lang mogelijk op de Schapebloem blijven wonen.

gezamenlijke ruimtes

24 uur begeleiding

Wat is er in de buurt?

De Schapebloem ligt in een rustige woonwijk, dicht bij de natuur. Het winkelcentrum aan het Chopinplein is op 5 minuten fietsen. Onze bewoners gaan ook graag naar het tuincentrum in de buurt. Er is een zwembad in Culemborg en er zijn veel sportverenigingen. Je kunt mooi fietsen op de dijk. We hebben een duofiets, waarmee je gezellig met z’n tweeën op pad kunt. Aan de overkant van de weg is de levendige kinderboerderij. 

winkelcentrum

tuincentrum

kinderboerderij

Henk wijzend naar zijn parkietjes: “Dit zijn Elvis en Frans. Ja, van Frans Bauer. Ik zorg goed voor ze en dat weten ze wel. Als ik de deur uitga zonder iets te zeggen, dan gaan ze me toch tekeer!”

error: Content is protected !!