Skip to main content
Wonen in Culemborg

Zelfstandig met
een beetje hulp
op de ‘Guido’

Jouw woning

Kom je de Guido Gezelleweg inrijden, dan zie je ze meteen: de opvallende geel-rode appartementen. Hier wonen zeven cliënten van Prezzent. De achtste woning noemen we het service-appartement. Hier is de begeleiding een paar uur per dag aanwezig. Er is een gezamenlijke en beschutte tuin. Op mooie zomeravonden kunnen de bewoners hier gezellig met elkaar zitten. 

Je appartement
Je hebt een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en badkamer met toilet.

je eigen appartement

Guido Gezelleweg, Culemborg

Samen en alleen

De bewoners wonen hier zelfstandig. Ze zijn gewoon goede buren die elkaar niet elke dag zien, maar wel altijd bij elkaar terechtkunnen. Iedereen werkt buitenshuis.

De begeleiding is er elke dag van 15.30 tot 22.30 uur.  Je kunt zelf koken en eten, maar ook met de anderen in het service-appartement. De begeleiding helpt waar nodig. De bewoners hebben ieder hun eigen persoonlijk begeleider, zij doen om de beurt de avonddienst. Natuurlijk kun je met vragen ook altijd terecht bij een andere begeleider. 

Als er buiten de begeleidingstijd problemen zijn, kun je bellen met de locatie Schapebloem. Hier is dag en nacht begeleiding aanwezig.

leuke buren

begeleiding van 15.30 tot 22.30 uur

Wat is er in de buurt?

De appartementen liggen in de milieuvriendelijke wijk Lanxmeer: overal staan fruitbomen en -struiken.

Het centrum van Culemborg en het NS station zijn vlakbij. Er is ook een winkelcentrum in de buurt. Het Culemborgse zwembed ligt om de hoek. En er zijn verschillende sportverenigingen.

Met de fiets ben je in 7 minuten bij woonlocatie Schapebloem. Hier kun je altijd terecht met vragen of gewoon om een praatje te maken. Tegenover de Schapebloem ligt de gezellige kinderboerderij, waar altijd iets te doen is.

centrum

zwembad

sport

Jan, Jan Willem, John, Henk, Mark en Joeri wonen allemaal al langere tijd op de Guido Gezelleweg. ‘De jongens van de Guido’ worden ze ook wel genoemd. Als we hen vragen naar deze locatie, dan vinden zij het hier vooral ‘lekker rustig’, een mooie omgeving en fijn dat ze hier zelf kunnen bepalen wat ze doen. Zo zegt Jan: “Ik eet bijna altijd in het serviceappartement en kook eens per week mee met de begeleiding. Dat vind ik wel handig.”

error: Content is protected !!