OPLEIDINGEN

We vinden het heel belangrijk dat jij je bij ons kunt ontplooien. We bieden je dan ook uitgebreide opleidingsmogelijkheden, zowel door deelname aan opleidingen bij externe instituten als door scholing en bijscholing in huis. De opleiding tot (persoonlijk) begeleider is mogelijk op verschillende niveaus. De meest voorkomende opleidingen zijn SPW 3, SPW 4, MMZ en SPH. Ook voor andere functies bestaan opleidingsmogelijkheden. Daarnaast krijg je bij ons altijd de mogelijkheid om je te verdiepen op thema’s waar jouw interesse of talent liggen.

Verpleegkundig team schoolt collega’s

Eind 2014 kreeg Lia Oosterom, begeleidster op de Willem de Zwijgerweg, van haar teamleider de vraag of ze wilde solliciteren als lid van het Verpleegkundig Team Syndion/Prezzent. Met haar achtergrond als Z-verpleegkundige en zeker ook haar interesse in medisch handelen, had zij daar wel oren naar. Lia legt uit: “Begeleiders mogen alleen na scholing zogenoemde ‘voorbehouden en risicovolle’ verpleegkundige handelingen uitvoeren. Denk aan medicatie uitzetten en toedienen, insuline-injecties bij diabetici of noodmedicatie bij een epileptische aanval. Het verpleegkundig team Syndion/Prezzent verzorgt die scholing voor de collega’s.”

 “In eerste instantie vond ik het doodeng”, bekent Lia lachend, “want ik had nog nooit voor een groep gestaan. Maar na een cursus didactiek en met inmiddels de nodige ervaring, vind ik het ontzettend leuk om te doen. Ook het meedenken over nieuw beleid, het ontwikkelen van de readers, ik krijg er steeds meer plezier in!”

Het verpleegkundig team bestaat uit vijf verpleegkundigen en werkt volgens de Vilans-protocollen. Medewerkers krijgen na de scholing een bekwaamheidsverklaring die twee jaar geldig is.

LEES HIER HET VERHAAL VAN LIA

Ik vond het eerst doodeng