STAGES

Volg je de opleiding via BOL of BBL, dan hebben wij diverse stage- en opleidingsmogelijkheden. Stuur een motivatiebrief en CV via de open sollicitaties naar ons toe, zodat wij kunnen bekijken op welke locaties wij mogelijkheden voor je zien.

In de Zwitserse Alpen per toeval je passie ontdekken, hoe mooi is dat? Henk (23) is tweedejaars student Maatschappelijke Zorg; in deze BBL-opleiding combineert hij leren en werken. Als leerling-begeleider werkt hij drie diensten per week op de woonlocatie Bommelstein. 

Twee jaar geleden maakte hij een bijzondere carrièreswitch. Henk was timmerman en in de vakanties gaf hij skiles. Toen hij twee keer kort na elkaar privéles mocht geven aan mensen met een beperking, dacht hij 'dit is het!'. "Mijn moeder werkt ook in de zorg, zij dacht al eerder dat dit echt iets voor mij zou zijn. Maar dat moet je toch zelf ervaren." In het derde jaar gaat Henk op De Binnenvergt aan de slag. "Daar zijn de cliënten weer iets zelfstandiger, dat spreekt me ook wel aan. Het meest interessant vind ik: waarom is iemand zoals hij is? De gedragskundige kant dus. Daarom wil ik graag doorstuderen, HBO toegepaste psychologie."

Maar voorlopig heeft Henk het nog prima naar zijn zin op Bommelstein. "Leuke cliënten én collega's. We hebben het allemaal heel druk, maar iedereen is bereid om elkaar te helpen.”

Henk leert en werkt op Bommelstein - klik op foto links